12 Temmuz 2019 Cuma

Gökyüzü Kafesi

İlahi dinler, ilahi olmayan dinler ve astrolojinin aynı mantıktan yürüdüğünü ve bir süre sonra yol ayrımlarından sağa,sola ve yukarıya yönlendiğini düşünüyorum. Bariz sebeplerden dolayı bir miktar içine girip incelediğim astroloji dünyası hakkında fikirlerim oluştu.. Kutsal kitaplardaki yazı dilinin çok benzeri kullanılmakta ve fal, doğum haritası okuma veya pro-detaylı harita okuma gibi yöntemlerle; istismara çok açık olan yönlendirme, kadercilik, bağlantı kurma(kutsal kitap şifresi çözmek gibi) insanı tembelleştiren ve körelten uygulamalar mevcut. Yazı dilinde ve son zamanlarda aşırı yaygınlaşan vloglarda gördüğüm üzere, yaşanması öngörülen, yaşanmış bitmiş veya hali hazırda yaşanan durumların hem olumlu hem olumsuz şekilde gerçekleşebileceği ucu açık cümleler ağırlıklı olmak üzere anlatılıyor. Özellikle kötü ve sıkıntılı durumlar yaşamış insanların geçmişe dönük gezegen ve yıldız konumlarına göre belirlenen "şunlar şunlar başınıza gelebilir" şeklinde farklı ihtimallerin sıralanması, kötü hisseden insanların "işte tam bu yüzden bunları yaşamışım" tepkileri, gerçekten yaşanan kötü durumlardan ders alınmasını zorlaştırıp insanları köreltirken, bir kesimin ise "amaan zaten bu bu sebepten olmuş" yaklaşımlarına şahitlik etmeme sebep oldu. İnsanların içindeki boşluk ve soru işaretlerini dolduran bir inanç gibi adeta astroloji. Rasyonel çözümler bulmanın tam karşıtı görüntüsünde zahiri çözümler aramaya yönlendiren bir sistem olduğu yönünde fikirlerim var. Gelecekle ilgili bilinç üstü ve bilinç altına işlemeler yapmaya çok müsait bir sistem, din gibi..
Önümüzdeki 7 sene çok kötü bir dönem geçireceksin cümlesini yürekten inandığın bir astrologdan duymak ve buna inanmak, burç-yükselen-evlerine göre bunu kağıt üstünde kanıtlayan bir insanın o 7 senesinin iyi geçme ihtimali gerçekten sıfıra yakındır. 30yıl boyunca astrolojinin a'sına inanmamış biriydim ama insanların kendini kodladığına, düşüncelerine yoğunlaştığında bu düşünceleri hayatımıza somut olarak sokabilen varlıklar olduğumuza hep inandım, kendi üstümde denedim ve dış etkenler fazla olmadığı sürece başarılı sonuçlar aldım çok defa. Bir çocuğu doğar doğmaz, doğum haritasına göre yetiştirme fikrini düşünüyorum günlerdir ve insanın özgürlüğünü doğuştan alabilecek bir yol olduğuna karar verdim, bunun devamında olgun insanlar üzerindeki etkileri düşünmeye başladım. Bir kısım insan için motivasyon kaynağı olabiliyorsa da, aynı şekilde hevesini gücünü kırabilmektedir. Yaşanmış, yaşanan veya yaşanacak olan olayların duruma uygun anektod bölümlerinin alınıp yorumlanması, aynı haritaya bakıp farklı insanların farklı yorumlar çıkarabilmesi, din konusunda da olduğu gibi benim için yetersizlik ve geçersizliktir. Kötü hisseden insanın çözüm aramak yerine gezegenin ilerlemesini beklemesi, iyi hisseden insanın ise kendisine söylendiği aralıktan sonra iyi hissetmeyeceğine inanması, özgür iradeyi yıkan, tembelleştiren ve körelten, muhtaç ve onaylanma isteğine bulanmış, aldığı kararlarda kesinlikle mutlu olamayan topluluklar üretmesine sebep olmaktadır. Sosyal medya ve chat programlarındaki gruplaşmalar, grup liderlerinin düzenlediği ve isimlendirdiği, güne özel enerji saatleri, bonus dualar ve sıkıştıkları yerlerde "siz en iyisisiniz, hep gülümseyin, ödülünüzü alacaksınız, başarılı olacaksınız" cümleleri altına saklanmış maddi fırsatların tohumunu atmaya müsait insanlarla, (yine din gibi) istismara ne kadar açık olduğunu görebiliyoruz. Binlerce yıldır hemen hemen tüm dinlerde gördüğümüz ödül-ceza uygulamasının bir benzerini, saf sevgiye, en üst çakralara, gerçek aşka ulaşanların ödüllendirileceği ve geçmiş yaşamlarını iyileştirerek daha sonraki yaşamlarında rahata kavuşacağı anlatıları ile görülebilmektedir. Astrolojik analiz sonucu yönlendirilen insanların, astrolojik dünya dışından fikir alma konusunda da büyük sıkıntılar yaşadığına şahit oldum. Verilen fikirlerin ve önerilerin hiç önemsenmeyip kulak arkası edilip, bir süre sonra bir astrolog danışmanın söylemesi, veya bir makalede görülüp daha sonra kabul edildiğini görmek ve bunu defalarca bizzat yaşamak, astrolojiden insanların nasıl etkilendiği, sistemin nasıl işlediği ve nasıl sonuca vardığı konusunda yaptığım gözlemler sonucu bundan çok kolay para kazanabilecek seviyede olduğumu bile gördüm.
İnsanın en önemli kişisel silahları olan özgüven, özsaygı ve özsevgiye sürekli dışarıdan görünmeyen darbeler almasına neden olabiliyor bu yaşam şekli. Karşınızdaki insanın her "astrolojik dönemde" aynı olaylara farklı tepkiler vermesi, tutarsızlık gibi etkiler görülebilmekte. Sonuç olarak bu yaklaşım ve yaşam şekliyle arama bir sınır koymaya karar verdim, zaten içinde olmadığım için pek zor olmadı. Umarım siz de hayatınızın tüm dönemlerini yıldız ve gezegenlere göre yaşamak yerine, özgür iradenizi kullanarak harika hatalar yapabilmeyi, çuvallamayı, özgürce yaşayıp ders alabilir, başarılarınızın SİZİN YILDIZINIZIN SIRASI GELDİĞİ İÇİN değil, gerçekten istediğiniz ve başarılı olduğunuz için yapabildiğinize inanmanız sonucu içinizi kaplayacak müthiş hisleri tecrübe edebilirsiniz, uzun süredir yaşamadıysanız hatırlayabilirsiniz. Yazım bu kadardır. Herkes istediği yolu seçmekte özgürdür, isteyen şaman, isteyen satan olsun beni ilgilendirmez. Fikirlerim, önerilerim ve temennilerimdir. Hapsolduğunuz gökyüzü kafesinden çıkmanız dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder